Street Rod (PC)

Op consoles had je de beschikking over joysticks en gamepads, maar in de jaren ’80 moest ik op de PC alles met een toetsenbord doen. Dat kwam de speelbaarheid van sommige spelen niet ten goede. Toch waren er enkele spellen die wellicht niet optimaal speelbaar waren maar me toch mateloos fascineerden.

“Zodra je de auto van je keuze hebt aangeschaft begint het pimpen en afstellen.”

We schrijven 1963 en jij wilt als jonge vent niets liever dan koning van de weg worden. Met een klein bedrag achter de hand speur je de krant door op zoek naar die ene advertentie. Zodra je de auto van je keuze hebt aangeschaft begint het pimpen en afstellen. Een kleurtje, een ander motorblok, betere bandjes… Je voelt je even in The Fast & the Furious, maar dan retro-style.┬á In het nabijgelegen restaurant kan je andere wegpiraten uitdagen om tegen je te racen. Soms voor geld, soms voor eigendomspapieren.

De interface van de game is relatief eenvoudig en daarom erg leuk om in te spelen. Je garage is in feite je overzichtsscherm. Vooral het eindeloos pielen, afstellen en verbeteren van je auto is een bron van vermaak. Je kan simpele dragraces ondernemen, en meer gecompliceerde wegraces. Niet alleen moet je oppassen dat je de motor niet opblaast, soms komt de politie ook een hartig woordje met je wisselen. Het gaat hier tenslotte wel om illegale straatraces.

Conclusie
Het sleutelen aan een auto kan nog zo leuk zijn, het verdienen van broodnodige cash gebeurt toch tijdens de races. Helaas is dit onderdeel minder goed uitgewerkt. Het kan aan mijn toetsenbord hebben gelegen, maar vaak leek te auto bijna onbestuurbaar bij de minste aanraking van de knoppen. Het racegedeelte was dan ook niet mijn favoriet. Desondanks bleef ik deze game vaak opstarten omdat het garagegedeelte zo leuk was. Heb je de besturing onder de knie, dan is dit een prima game.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.