Pilotwings (SNES)

Wie wilde er als jongetje nou niet piloot worden? Mooie pakken, zonnebrillen, verre oorden… Het leek allemaal glitter & glamour, maar natuurlijk hoorde er ook een gedegen opleiding bij. Ik kende een paar jongens die zelfs bij de luchtmacht wilden gaan werken, maar uiteindelijk niet door de selectie kwamen. Voor alle jongens die de droom niet uit zagen komen kwam Nintendo in 1990 met Pilotwings.

“Qua beeld liet deze game wel zien tot wat voor graphics en mogelijkheden de Super Nintendo in staat was.”

De opzet van deze vliegschool is eenvoudig: Leer vliegen met een selectie vliegtuigen en andere vliegende vehikels door middel van een reeks trainingsprogramma’s en missies. Hoe meer training je voltooit, hoe groter de kans dat je de latere, moeilijker missies met goed gevolg kan afleggen. Probeer te landen, opstijgen, de wind te vangen, vlieg door slecht weer en schiet doelen neer. En zodra je de vliegschool succesvol afsluit wachten er helikoptermissies om levens te redden uit de klauwen van het kwaad.

In feite is Pilotwings een hele serie minigames die je moet zien af te ronden. Vaak moet je de specifieke gedragingen van een voertuig je eigen maken en vervolgens een bepaald parcours afleggen. Zelfs tijdens het parachutespringen is het vooral een zaak van het uitgestippelde pad volgen. Dat klinkt allemaal een beetje zouteloos (en doet ergens denken aan Superman 64), maar het was verbazend onderhoudend. Vooral de hangglider-onderdelen hielden mijn aandacht vast.

Conclusie
Had men deze game met nog twee of drie extra onderdelen volgestopt, dan had dit wat mij betreft een absolute aanrader geweest. Helaas is de pilotenopleiding op een gegeven moment gewoon afgerond, en krijgt de speler te maken met zouteloze helikopteractie. De leuke eerste helft van de game staat in schril contrast met dit tweede gedeelte. Qua beeld liet deze game wel zien tot wat voor graphics en mogelijkheden de Super Nintendo in staat was.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.