Super Runner (MSX)

Een beetje laat, maar hier is dan de eerste MSX recensie op deze site. Ik bezat zelf nooit een MSX, maar ik kon er via een goede vriend, school en logeerpartijen bij mijn nichtjes regelmatig mee spelen in de 80’s. Iedereen heeft wel een paar favoriete spellen op dit systeem, en dit was één van de mijne.

“Ik had destijds grote lol om mijn nichtje of een goede vriend een goede schop te geven en de bal weer af te pakken.”

Hardlopen als spel klinkt niet zo spectaculair. Maar gooi er een American Football en vecht-element in, en dan krijg je Super Runner. Dit spel kan gespeeld worden met twee spelers of tegen de computer. Je moet een soort American Football oppikken en als eerste de finishlijn passeren met de bal. Eenvoudig genoeg toch? Maar uiteraard zal de andere speler proberen de bal van jou af te pakken. Hiervoor kun je elkaar slaan en schoppen.

De eerste race is een inkomertje: gewoon een rechte baan naar de finish, er zijn geen objecten of vijanden om je te stoppen. Maar op volgende levels moet je verschillende vijanden ontwijken en allerhande obstakels overwinnen of stuk slaan. Ook kunnen blokken op je hoofd vallen, en dat kost weer tijd. Als je geraakt wordt of een tegenstander je een goede schop geeft blijf je even verbluft zitten. Als je te vaak wordt geraakt, ga je dood.

Conclusie
Super Runner is een heerlijk spel. Tegen de computer spelen als al redelijk competitief, en een goede manier om de levels te verkennen. Maar de fun begint pas echt als je het tegen een medespeler opneemt. Ik had destijds grote lol om mijn nichtje of een goede vriend een goede schop te geven en de bal weer af te pakken. Super Runner is wat mij betreft één van de betere two-player titels op de MSX!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.