World Rally Championship Arcade (PSX)

Racen op de PSX was in mijn studententijd een favoriete bezigheid. WipeOut, Ridge Racer en Gran Turismo waren natuurlijk favorieten. Maar ook kleinere titels kwamen regelmatig voorbij. Rally-games zijn er genoeg, maar ik herinner me mening middagje waar ik na een paar colleges even achter de PSX dook om World Rally Championship Arcade te spelen.

“In de 1 player modus is het een waar genot om je bolide door de modder te sturen.”

WRC Arcade is qua opties een vrij standaard spel. Je kiest een taal om het spel in te spelen, en vervolgens een game modus. Je kunt even een quick race doen, maar ook in een arcade modus of gewoon tegen een vriend racen. Daarna kan je een auto kiezen, want daar moet het tenslotte allemaal mee gebeuren. Tot zover eigenlijk helemaal niets nieuws onder de zon. Qua titel moest ik even denken aan F1 Arcade. Racen zonder opsmuk.

Als het spel start ziet de speler echter al dat het met WRC Arcade geen kat in de zak gekocht heeft. Voor PSX normen ziet het spel er prima uit. De track is overzichtelijk, de wagens zijn prima vormgegeven. De achtergronden zijn uitstekend verzorgd, en ook het geluid is dik in orde. Qua vormgeving scoort dit spel dus flink.

Ook de speelbaarheid van WRC Arcade is dik in orde. In de 1 player modus is het een waar genot om je bolide door de modder te sturen. De wagen kan een behoorlijke hoop klappen hebben, maar tenslotte draait het hier dan ook om een Arcade spelletje. Niet simulatie, maar onbehouwen racen staat voorop. De 2 player modus krijgt een kleine kanttekening. Via een splitscreen kunnen nu 2 spelers dus tegen elkaar racen. Dit vergt denk ik iets te veel van de oude PSX, en daardoor loopt het allemaal niet altijd even lekker. De wagens ‘plakken’ hier nogal eens aan het asfalt, en reageren niet echt lekker.

Conclusie
WRC Arcade is toch een titel die enige aandacht had verdiend. Waarom kreeg WRCA dat niet echt? Bij de release van deze game waren de PS2 en Xbox al uit, en daar kwamen een paar prima rally-games op uit. Verder is op de PSX Colin McRae Rally 2.0 en V-Rally 2 te verkrijgen, en die zijn net even iets beter als WRC Arcade. Daar staat tegenover dat iedereen zonder al te veel race-ervaring lekker een potje kan scheuren, en het pick up ’n play gehalte van dit spel dus erg hoog is. Ruim Voldoende!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.