Lemmings (PSP)

Een lemming is een beestje dat onder de familie woelmuizen valt. Het ziet er dan ook uit als een lieflijk knaagdiertje dat je zo als huisdier zou nemen. Over lemmingen gaan de meest opvallende volksverhalen rond. De beestjes zouden massaal zelfmoord plegen zodat er weer plaats komt voor nieuwe lemmingen. Tijdens hun trek naar betere oorden zouden ze zonder te stoppen de zee in lopen en daar verdrinken. Dit gegeven heeft de basis gelegd voor het computerspel Lemmings.

De doorgewinterde gamers hebben allemaal wel eens Lemmings gespeeld dus uitleg lijkt haast overbodig. We mogen echter de nieuwe groep gamers niet over het hoofd zien dus volgt er nu een korte uitleg over dit spel. In Lemmings is het de bedoeling dat je een bepaald aantal lemmingen veilig naar het eindstation begeleidt. Onderweg komen ze tal van obstakels tegen waar je je weg doorheen moet zien te graven. Of help de lemmingen met het bouwen van bruggen over het water heen. Lemmingen zijn daarnaast niet onbreekbaar en wanneer ze van een te grote afgrond naar beneden storten heeft dat een dodelijke afloop. Geef ze dan een paraplu en ze landen veilig op de grond. Kortom: met tal van hulpmiddelen die onderin je schermpje staan kun je de lemmingen helpen.

Met de 150 levels in deze Lemmings-versie voor de psp (2006) was je weer uren zoet. Uiteraard kon je de klassieke levels uit het originele spel spelen, maar er waren ook nieuwe levels. Ook kon je je eigen levels maken en uitwisselen met andere psp-bezitters. De moeilijkheidsgraad loopt op van doodeenvoudig naar de breinbrekers die je eindeloos frustreren. Wie bij eenvoudig begint heeft overigens wel een prettige opbouw naar de moeilijkere levels waar elke seconde en handeling telt. Elke fout wordt afgestraft en dan kun je weer van voor af aan beginnen. Ook de besturing op de psp is prima. Alles verloopt soepel en je kunt ook lekker vooruit spoelen als het je even niet snel genoeg gaat.

Conclusie
Wie op de PC al fan was van Lemmings kan ook op de PSP naar hartenlust de beestjes gaan redden. Het is en blijft in zijn eenvoud een van de briljante spellen ooit. Voor jonge spelers is het een leuk en kleurig spel en voor de oudere spelers zal het gevoel van nostalgie komen bovendrijven. Lemmings is gewoon voor iedereen een geschikt spel. Nog even voor de zieke geesten onder de spelers: je kunt (nadat je genoeg lemmings hebt gered) ook weer collectief alle overige lemmings opblazen. Het is misschien wat wreed, maar niets klinkt mooier in de oren dan een lemming die voor zijn dood nog even ‘oh no!’ roept. Laat staan als dat er 50 na elkaar zijn die dan vervolgens uit elkaar ploppen. Hoe dan ook een absolute aanrader voor de psp!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.