Gunstar Heroes (Mega Drive)

In de jaren ’90 was er een enorme strijd tussen Nintendo en SEGA gaande. Beide kanten probeerden elkaar af te troeven met interessante exclusives. Naast Mario kon Nintendo leunen op Zelda, Metroid, Kirby en Star Fox. En hoewel SEGA zeker over gave exclusives beschikte waren ze niet van iconische karakters voorzien. Had ik af en toe maar wat verder gekeken dan de schappen van de lokale Bart Smit in Assen, want er is een mooie game aan me voorbij gegaan.

“In eerste instantie had ik weer even het gevoel dat ik ook ervaarde bij mijn eerste potjes Probotector op NES.”

Er was eens een gekke androïde, bekend als Golden Silver, die probeerde de energie van de planeet G-9 op te zuigen. Deze werd verslagen door Dr. Brown. Brown legde hierdoor de hand op de krachtbron van de androïde, vier Mystieke Edelstenen, en verzegelde ze op een van de manen van de planeet. Daar werden ze bewaakt door de vier Gunstar-broers en zussen. Jaren later ontvoerde een dictator genaamd Smash Daisaku echter Gunstar Green en hersenspoelde hem door hem te vertellen waar de Mystieke Edelstenen waren. De dictator is nu dicht bij het reactiveren van Androïde. De Gunstar-tweeling Red en Blue moeten, begeleid door hun zus Yellow, een manier vinden om Smash Daisaku tegen te houden – maar ze weten dat hun oudere broer aan de andere kant staat…

Gunstar Heroes is een snelle side-scrolling run and gun game. De speler bestuurt Red of Blue Gunstar en heeft toegang tot vier basiswapens: Force, meerdere knallen achter elkaar. Bliksem, een stevige rechttoe rechtaan knal. Chaser, een zgn homing wapen. Flame, een krachtig wapen voor als je dichtbij je tegenstander bent. De speler kan twee wapens combineren om een ​​nieuw wapen te produceren, in totaal zijn er veertien wapens. Het is ook mogelijk om melee-aanvallen en -bewegingen te gebruiken, zoals het grijpen en gooien van vijanden, springen en glijden.

Conclusie:
De actie in Gunstar Heroes is snel en hectisch. In eerste instantie had ik weer even het gevoel dat ik ook ervaarde bij mijn eerste potjes Probotector op NES. Ik werd om de haverklap afgeschoten, en ik moest alles echt even in de vingers krijgen. Vooral het wapensysteem is inventief maar vergde me even wat gewenning. Toen dat eenmaal was gelukt bleek Gun Star Heroes één van de betere Mega Drive titels. Vette actie, mooie en kleurige graphics en opzwepende muziek. Absolute aanrader.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.