Animaniacs (Mega Drive)

De Animaniacs. Zag ik ze destijds op de Cartoon-Express? Of was het Cartoon Network? Ik weet het echt niet meer, maar ik vond er in elk geval geen klap aan. Waarom keek ik het dan? Na de Animaniacs kwam iets wat ik WEL leuk vond. Wellicht Batman of X-Men? Terwijl mijn gedachten terug zwerven naar de lang vervlogen tijden toen ik nog droomde van Anniko van Santen stak ik de Animaniacs cartridge in de Mega Drive.

“bekende muziekjes en bijfiguren uit de serie zijn paraat om de herkenbaarheid voor fans te vergroten.”

Animaniacs is een platformer met enkele puzzel elementen, uiteraard gebaseerd op de gelijknamige animatieserie. De Warner-broers, Yakko, Wakko en Warner-zus Dot zijn weer uit de watertoren ontsnapt en gaan op zoek naar filmmemorabilia uit de studio van Warner Bros. Er zijn in totaal vier levels en in elk level moeten de “helden” samenwerken om langs obstakels en vijanden te komen. Yakko kan dozen duwen of trekken, Wakko kan zijn hamer gebruiken om dingen kapot te slaan en Dot kan kusjes blazen om eenvoudige vijanden te charmeren.

De gameplay is het best te vergelijken met een zeer simpele versie van the Lost Vikings en een vleugje Tiny Toon Adventures. Alleen waren de strapatsen, humor en puzzels van The Lost Vikings een stuk interessanter, en was Tiny Toon niet alleen beter, maar ook een flinkere uitdaging. Op de Mega Drive ziet de game er niet onaardig uit, en de bekende muziekjes en bijfiguren uit de serie zijn paraat om de herkenbaarheid voor fans te vergroten. Het siert de makers dat ze, door de toevoeging van verschillende vaardigheden en puzzelelementen, wat meer probeerden te doen dan een doorsnee platformer afleveren.

Conclusie:
Elke keer als ik mensen van mijn leeftijd vol enthousiasme over Animaniacs of Pinky and the Brain hoor praten haal ik mijn schouders op. Ik weet dat beide tekenfilms hun aanhangers hebben, ik hoor daar niet bij. Was je destijds vol van deze serie, dan zal je met deze game prima aan je trekken komen. Als niet fan heb ik me toch redelijk kunnen vermaken met deze game. Alleen is het allemaal net niet pittig genoeg en uiteindelijk te kort. Voor fans van de serie wellicht een welkome aanvulling op de Mega-Drive collectie.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.