The Official Father Christmas (C64)

Sinterklaas is weer achter de rug, en we zijn hard op weg naar de kerst. Vroeger kwamen er dan diverse kerstvariaties van bekende spelletjes uit, of op zijn minst een uitbreiding cd-rom. Maar om nou Christmas Lemmings of Christmas Doom te recenseren… Dat doen we volgend jaar wellicht. Ik zocht diep in mijn geheugen en kwam op deze Commodore game die ik, tot mijn schande is dit waar, destijds op een cassettebandje daadwerkelijk heb gekocht.

“Alle levels zijn eigenlijk variaties op klassieke gameplay, en in een genietbare kerstmis uitvoering.”

Deze platformgame speelt zich af op kerstavond, terwijl de kerstman zich haast om cadeautjes over de hele wereld te bezorgen. Nadat de speler zijn/haar naam heeft ingevoerd beginnen we aan het eerste level. Hier moet je losliggende onderdelen van je slee verzamelen. Als je in aanvaring komt met een van de rondrennende elfen verlies je eventuele items die je bij je hebt en moet het opnieuw worden gevonden. Het gaat er best hectisch aan toe bij de kerstman thuis.

Een kerstman komt natuurlijk om in verlanglijstjes. De speler kiest zes cadeautjes die de kinderen op een lijstje hebben staan. De kerstman verzamelt vervolgens de cadeautjes terwijl ze van de bovenkant van het scherm naar beneden vallen. Als je de cadeaus succesvol hebt weten te verzamelen moet je ze natuurlijk afleveren. Terwijl de kerstman met zijn slee over verschillende horizontaal rollende continenten suist dropt hij cadeautjes bij diverse aangegeven huizen. Dit deed me een beetje aan het klassieke Defender denken. Ook hier is het uitkijken geblazen: Wolken en vliegtuigen kunnen je uit koers doen vallen.

Conclusie:
De variatie in gameplay tussen de diverse levels wist destijds mijn aandacht nog redelijk vast te houden. Ook ziet het spel er voor een Commodore game nog best okay uit. Het speelt veel vlotter dan ik van budgetgames gewend ben. Alle levels zijn eigenlijk variaties op klassieke gameplay, en in een genietbare kerstmis-uitvoering. De verschillende kerstmuziekjes zijn passend, maar gaan me na een tijdje wel op de zenuwen werken. Voor een budget game is dit eigenlijk prima te doen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.