Indiana Jones and the Emperor’s Tomb (PC)

Je had ooit een stoere filmheld, gewapend met zweep en pistool maakte hij het archeologenvak cool. Eind jaren ’90 kwam er een game op de markt dat eigenlijk alles jatte van deze persoon, behalve zijn uiterlijk. In plaats van een ongeschoren man met hoed was er nu een rondborstige dame met rugzakje en een kort broekje. Op Filmvlak was de vierde Indiana Jones film geen succesvolle poging om de titel stoerste archeoloog terug te winnen. Maar wellicht lukt dat met deze game uit 2003?

“Indy doet dit allemaal zonder problemen zoals het een zichzelf respecterende avonturier betaamt.”

Zoals we van de beste man gewend zijn is Indy op zoek naar een kunstschat. Uiteraard is hij niet de enige en is er een hoop geteisem dat hem het leven zuur probeert te maken. Natuurlijk bestaat dit tuig voor een belangrijk deel uit Nazi’s. Ze hebben echter een verbond met het Aziatische Black Dragon Triad. Dit houdt in dat je tijdens al het gereis rond de wereld (Ceylon, Praag, Istanbul, Hong Kong…) nogal wat martial arts experts op je af ziet stuiven. De game bestaat uit het hangen aan randjes, lopen over richeltjes, zwaaien aan je zweep, klimmen, zwemmen tussen de krokodillen, het onschadelijk maken van tegenstanders en het oplossen van puzzels. Indy doet dit allemaal zonder problemen zoals het een zichzelf respecterende avonturier betaamt. De game is een uitgebalanceerde mix van dit alles en wordt daardoor nooit saai.

Natuurlijk hoort er een goed vechtsysteem in een Indiana Jones game, want hoewel onze held een archeoloog is, heeft hij regelmatig zijn vuisten moeten gebruiken bij zijn zoektochten. Dit aspect is werkelijk goed uitgewerkt in de game. Je kan slaan met je vuisten, hiervoor worden zowel de linker als de rechter muisknop gebruikt. Door deze in verschillende combinaties in te drukken maakt Indy verschillende moves. Een eenvoudig systeem dat opvallend goed werkt. Daarnaast heb je natuurlijk je trouwe zweep tot je beschikking. Hiermee kan je zowel je tegenstanders slaan als ze ontwapenen als ze naar je toetrekken om ze vervolgens neer te slaan met je vuist. Verder heb je nog de nodige vuurwapens, maar kan je in een gevecht ook vele gebruiksvoorwerpen (een stoel bijvoorbeeld) oppakken om mee te vechten.

Grafisch gezien zit The Emperor’s Tomb prima in elkaar. Je zal niet stijl achterover slaan, maar de graphics doen hun werk en zorgen absoluut voor een prima Indy sfeer. De sound zorgt al helemaal voor een sfeer die je direct herkent uit de films. De muziek is herkenbaar en wordt luider en heviger op momenten van actie. De stem van Indy is ook absoluut goed gekozen en erg geloofwaardig. Ik moest al spelende denken aan de Lord of the Rings filmgames, en dat is zeker een compliment.

Conclusie
Een paar kleine problemen zoals een camera die regelmatig niet mee wil werken, en niet de optie om zelf te saven, waardoor je sommige puzzels helemaal opnieuw moet doen, inclusief langdurig en uitgebreid spring- en klimwerk mogen de pret niet drukken. In zijn genre is Indiana Jones and The Emperor’s Tomb gewoon een goede game. Verwacht echter geen hoogstandjes. Hou je van Tomb Raider, dat zal dit je ongetwijfeld bekoren. Indiana Jones doet nu in elk geval weer mee voor de titel van stoerste archeoloog. Tot de vijfde film wellicht…

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.