Crazy Taxi: Catch a Ride (GBA)

Begin deze eeuw heb ik meerder malen de loftrompet laten schallen over de mogelijkheden van de GBA. Ik vond het heerlijk om oude 16bit games zoals Mario Kart en Street Fighter┬ágewoon on the go te kunnen spelen. In vergelijk met de vroegere SNES en Mega Drive’s is de kwaliteit erg goed. Ook destijds nieuwere games als Driver 2 en Mortal Kombat DA kwamen redelijk goed tot hun recht. Dat je echter de mogelijkheden van de GBA kon overschatten blijkt na het spelen van Crazy Taxi.

“Als je de originele beelden van Crazy Taxi gewent bent, dan is het wel even slikken als je dit ziet.”

Crazy Taxi was een succesvolle arcade game van Sega, en wist zijn weg te vinden naar de PC, PS2, Dreamcast. In deze game bestuur jij op extreme wijze een Taxi, en moet je in sneltreinvaart mensen oppikken en naar de gewenste plaats van bestemming brengen. Hoe onorthodoxer, hoe beter. Kennelijk dacht men de game in zijn geheel over te kunnen zetten naar de GBA, en men ging hard aan het werk. Met een behoorlijke pretentieuze engine kwam men een heel eind, en haalde men het uiterste uit de mogelijkheden van de kleine handheld. Het resultaat: schokkerige beelden en blokkerige graphics.

Als je de originele beelden van Crazy Taxi gewent bent, dan is het wel even slikken als je dit ziet. Natuurlijk was het onmogelijk om dezelfde kwaliteit op het schermpje te toveren, maar dit ziet er allemaal wel heel erg blokkerig uit. Als men het spel nou ietsje ingeperkt had, en niet alles uit de kast had willen halen, dan was dit zeker niet nodig geweest. Men heeft gewoon dingen willen proberen die de kleine GBA niet aankan.

Conclusie
Als je je eenmaal over de graphics en de schokkerige frame-rate hebt heen weten te zetten, dan valt er best nog wel wat lol te beleven aan Crazy Taxi. De gameplay is simpel en doeltreffend, en het blijft lang leuk om je score te verbeteren. Toch denk ik niet dat dit spel de gemiddelde GBA speler langer dan een uurtje zal blijven boeien, daarvoor zijn er te veel betere games, die er bovendien gewoon net iets strakker uitzien.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.