Leisure Suit Larry in the Land of the Lounge Lizards (PC)

Ooit ging een kopietje van het avonturenspelletje Larry als een razende rond op onze basisschool. Een spel waarbij het je doel was op seks te hebben, daar kreeg ik op 10 jarige leeftijd al flink rooie oortjes van. Omdat we nog geen PC hadden moest ik nog even geduld hebben. Uiteindelijk schafte mijn stiefvader een EGA PC aan omdat hij dacht een tekstverwerker nodig te hebben (Joost mag weten waarom), en eindelijk kon ik mijn virtuele mannelijkheid gaan bewijzen.

“Ken sent me”

We treffen onze held Larry Laffer aan voor de deur van een creepy bar. Mijn stiefvader keek half geamuseerd mee. Hij vroeg wat de bedoeling van het spelletje was. Met het schaamrood op mijn jonge tienerkaakjes vertelde ik dat ik een vrouw moest gaan versieren. “Nou, dan moet je de bar in en maar gaan bluffen” was zijn onderbouwde advies. Ik dus naar binnen, en inderdaad zat er een dame aan de bar die ik kan aanspreken. via het toetsenbord typte ik allerhande dingen in waarmee ik indruk probeerde te maken (Talk to lady, wink at lady, kiss lady, buy her a drink), maar totale afwijzing was mijn deel. Ik heb er een dik half uur in gestoken voor ik tot de conclusie kwam dat ze verder weinig met het spel van doen had. En toen kon mijn avontuur pas echt beginnen.

Larry Laffer is naar het plaatsje Lost Wages gekomen om eindelijk zijn maagdelijkheid te verliezen. Lukt dit hem niet voor het ochtendgloren, dan zal hij een eind aan zijn leven maken. Onze Larry is sowieso een beetje overdreven heftig, het oplopen van een geslachtsziekte bleek voor hem ook al reden om de zin in het leven te verliezen. Voor mensen die tegenwoordig al erg Woke worden als de Tv-serie FRIENDS ter sprake komt is deze game wellicht geen aanrader. Larry ziet vrouwen vooral als seksobject en is eigenlijk alleen bezig met zijn seksuele verlangens. Het spel zit vol humoristisch bedoelde stereotypen, foute grappen en popculturele referenties uit de jaren ’80.

In zijn queeste komt Larry verschillende vrouwen tegen aan wie hij wellicht zijn maagdelijkheid kan verliezen. Allemaal hebben ze zo hun eigen wensen. Om aan die wensen te kunnen voldoen zul je allerhande puzzels moeten oplossen die je door heel Lost Wages sturen. Het is bij deze tochten verstandig gebruik te maken van de (dure) taxi, want de steegjes in Lost Wages zijn uiterst gevaarlijk. De seksuele momentjes bleken al snel ietwat teleurstellend: vooral veel suggestie en een zwart censuur balkje waren al wat ik te zien kreeg. De puzzels zijn niet al te moeilijk, maar het spel heeft hier en daar wel een redelijk trail & error gehalte. Een aantal keren kwam ik onherroepelijk vast te zitten omdat ik in het begin iets onopvallends over het hoofd had gezien.

Conclusie
Deze game heeft door de jaren heen de nodige heruitgaves gehad. Allereerst was er de voorloper van dit spel: Soft Porn Adventure. Dit was een tekst-adventure met grotendeels hetzelfde plot. Daarna was er dus deze versie, een VGA versie en onlangs een rerelease die ik via Steam nog wel eens speel. Maar mijn herinneringen horen vooral bij de uitgave uit 1987 waarin ik mijn tijd grotendeels verdeed met de verkeerde dames aanspreken, de verkeerde condooms kopen en heel veel doodgaan in steegjes of omdat ik de taxi niet kon betalen. Voor de beginnende avonturier die een spel zoekt dat zichzelf niet te serieus neemt is Larry een prima instap.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.