Wario Ware, Inc (GBA)

We nemen een hoofdkarakter, we nemen een aantal bijkarakters en we nemen zo’n 200 minigames. Dit alles bijelkaar opgeteld, brengt ons de gameboy advance game ‘Wario Ware, Inc. Ik kende Wario destijds van de Gameboy Classic, en was vaag ook nog wel bekend met het feit dat hij daar ook zijn eigen game op had.

“Want wie let er nou op de graphics als de nieuwe highscores weer gezet moeten worden”

Waarom zou je in hemelsnaam beginnen aan een game dat uit tal van losse spelletjes bestaat, die op hun beurt vaak niet langer duren dan een seconde of vijf, De reden is net zo eenvoudig als de game zelf: verslaving. De “nog één spelletje” factor. De opdrachten zijn simpel; je springt van een skischans, je springt over een horde, je hakt een stuk hout in tweeën en ga zo maar door. Soms is het nog wel eens even uitvinden hoe zo’n minigame werkt, maar wie het eenmaal door heeft, is niet meer te stoppen.

Wat de verslaving ook in de hand werkt, is dat zo nu en dan een nieuw spel wordt vrijgespeeld. Opeens kun je de uitvoerige versies van de simpele spelletjes gaan spelen (hoera!). En ook worden er spellen vrijgegeven waarmee je met zijn tweeën aan de slag kunt. Dan kun je de GBA’s lekker linken en tegen elkaar gaan spelen.

De laatste verslavende factor zijn de lijstjes met de highscores. Wie eenmaal de beste is in een bepaald spel, wil deze positie natuurlijk graag vasthouden. En voor je het weet, ben je zo weer een uurtje of twee a drie verder met ‘Wario Ware, Inc‘. Het enige nadeel van deze lijstjes is, dat je niet altijd even goed weet van wie nou de highscore is.

Verwacht bij ‘Wario Ware, Inc.’ Niet te veel van de graphics. Als we het hebben over eenvoudige spelletjes, betekent dit eigenlijk ook een beetje voor de graphics. Deze zijn net zo simpel als de spelletjes. Maar de verslaafden onder ons, zullen dit ook met een korreltje zout nemen. Want wie let er nou op de graphics als de nieuwe highscores weer gezet moeten worden.

Conclusie
Hoewel ik in het begin niet direct heel positief over het spel was, is bij mij de verslaving er ook ingekropen. Voor ik het wist was ik twee uur, en tal van records verder. Hoe vaker je de game speelt, hoe verslaafder je lijkt te worden. De minigames zijn leuk en vaak snel te leren. Het spel houdt je uren zoet, dus voor al die ouders die nog iets zoeken om hun kinderen in de auto naar Frankrijk stil te houden: Wario Ware, Inc. is the game to get.

1 Comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.