The Sims: Deluxe Edition (PC)

Als ik in de trein zit vermaak ik mezelf met mensjes kijken. Soms probeer ik me voor te stellen hoe hun leven er uitziet. Hoe zou het zijn om een dagje iemand anders leven te leiden? Je hebt met nieuwe mensen, nieuwe eigendommen en een nieuwe woonsituatie te maken. Ga je zijn of haar leven overhoop gooien, of laat je diegene eens aan zijn uiterlijk werken? Voor dagdromers kwam Maxis in 2000 met the Sims.

“Huisje bouwen, baantje nemen, carrière maken, mensen ontmoeten, vriend(in) krijgen, kinderen, de hele mikmak.”

Op een ochtend stond Peter voor zijn nieuwe huis. Verwachtingsvol ging hij naar binnen. Tot zijn vreugde beschikte het huis over een ruime woonkamer. In de hoek stond een TV en comfortabel bankstel, en ook was er een bureau met computer te vinden. In de slaapkamer stond een prachtig tweepersoonsbed, met het oog op de toekomst. Verder hing er een mooi stukje kunst aan de muur. Dat is prettig wakker worden. Minder te spreken was Peter over de badkamer. Saaie tegeltjes, en niet eens een mooi ligbad. Een suffe maar degelijke douche, en een goedkope WC. ‘Die heb ik zo verstopt’, zuchtte Peter.

Via de krant kreeg Peter een baantje als professioneel sporter. Het verdiende eigenlijk belachelijk weinig, maar het waren wel mooie werktijden. Nu had hij tenminste veel tijd over om te leren koken, te lezen of in de tuin te werken. Terwijl hij de plantjes achter het huis water stond te geven werd Peter aangesproken door een bevallige dame. Het contact was vlot gelegd, en na een goed gesprek had Peter er weer een kennis bij. Al snel werd deze dame een vaste gast bij Peter thuis. Peter trok de stoute schoenen aan, en begon haar eens ondeugend te kietelen. Daar was de vrouw echter niet van gediend. Ze vertrok dan ook vlug, Peter een beetje beteuterd achterlatend.

Peter besloot dat een meer romantische omgeving zou helpen. Een nieuw likje verf, een mooie zachte vloerbedekking, en een radio voor muziek, that would do the trick. De avond daarop kwam Paula (want Peter wist inmiddels wel haar naam) weer langs. Na een goed gesprek omhelsden de twee elkaar innig. Peter kookte vervolgens een lekkere maaltijd. Met de maagjes goed gevuld gingen ze naar de woonkamer om te gaan dansen. Peter haalde diep adem, en sloot de ogen. Ze zoende terug.

Dit alles klinkt misschien een beetje raar, maar dit is ongeveer hoe een simverhaaltje zou kunnen verlopen. In feite ben je een gewoon mensje, en bouw je een leventje op. Huisje bouwen, baantje nemen, carrière maken, mensen ontmoeten, vriend(in) krijgen, kinderen, de hele mikmak. Je kan het allemaal zo gek niet bedenken, of het kan. Koop een brandalarm, anders fikt je huis af. Koop een inbraakalarm, anders ben je die TV zo kwijt. Schaf ook een boekenkast aan, zo kan je Sim leren hoe hij bijvoorbeeld beter gaat koken.

The Sims is een spel apart. Is het eigenlijk überhaupt een spel? Natuurlijk zit er een spel element in. Tenslotte is het een uitdaging om je Sim de absolute top te laten bereiken, of net die ene gozer te laten versieren. Zelf kreeg ik het voor elkaar om één Sim 5 relaties tegelijk te laten houden. Kijk wel uit dat je minnaars daar niet achter komen, Sims zijn namelijk het liefst monogaam. Leuk is ook dat de seksuele voorkeur van de Sims niet vast staat. Hetero, homo of biseksueel, dat bepaal je zelf.

Conclusie
The Sims: Deluxe Edition is een verzameling van The Sims en The Sims: het rijke leven. Het spel is een behoorlijke uitbreiding op de originele versie. Meer opties, meer poppetjes, meer, meer, meer. Heb je van de eerste versie van The Sims geen spel, koop dan deze versie, hij zal zeker niet vervelen. Zo, en nu wat gemene manier bedenken om Peter’s leven overhoop te gooien. Misschien Paula maar eens laten verdrinken in het zwembad?

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.