Kick It! (MSX)

Aackosoft zal bij veel Nederlandse retrogamers wel een belletje doen rinkelen. Dit Nederlandse bedrijf van Paul van Aacken en Guurt Kok bracht in de jaren 80 spellen uit voor diverse homecomputers. Vaak ging het hier om weinig subtiele kopietjes van bekendere spellen. Denk bijvoorbeeld maar aan het bekende Oh Shit!, een prima Pac-Man kloon. Voor de MSX en Commodore werd op school vaak flink software geruild, en ik ken eigenlijk weinig gamers die deze games echt in de winkel kochten.

“Een interessante en lekker speelbare puzzelgame van Nederlandse bodem!”

Soms is het uitgangspunt van een game wat apart. Je bent een… broek. Het scherm is gevuld met blauwe tegels waar je overheen loopt. Zodra je eroverheen bent gelopen zal zo’n vlakje verdwijnen, je kan er dus maar één keertje overheen lopen. Aan jou de taak alle vlakjes weg te spelen en jezelf niet vast te zetten. Het is dus een soort puzzelspel waarbij je de ideale route kiest. Ik moest een beetje aan Q-bert denken terwijl ik dit speelde.

Er zijn ook nog damsteen-achtige groene blokjes die je ook moet oppikken. Om je taak nog iets lastiger te maken zijn er uiteraard tegenstanders. Zo zijn er de paarse monsters die je doden door een simpele aanraking. Het tweede gevaar is de Man With The Hat, een geel ventje dat over het bord beweegt. Het derde gevaar zijn de willekeurig geplaatste bommen op het bord. Je hebt dertig seconden om ze te ontmantelen door ze vast te pakken. Als alle tegels zijn weggespeeld ga je door naar het volgende level.

Conclusie:
Een interessante en lekker speelbare puzzelgame van Nederlandse bodem! Dat klinkt goed. En er is een hoop dat ik leuk vond aan Kick It. Het is zo’n spel waarvan vrij snel duidelijk is wat de bedoeling is en hoe het allemaal werkt, maar het is allerminst een makkelijke game. Een prima combinatie van actie en puzzelelementen. Minder geslaagd vond ik de tergende muziek, die ging na een paar minuten echt op mijn zenuwen werken. Dan kan wellicht de bedoeling zijn geweest, maar het zorgde ervoor dat ik het geluid van mijn tv meestal uitzette. Desondanks het spelen meer dan waard.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.