9 Games met vakantie Thema

Elk jaar rond de vakantie probeer ik op ons insta-kanaal wat games te recenseren die iets met vakantie te maken hebben. Maar het is verbazend karig wat ik hierover kan herinneren. Met de hulp van Mobygames zocht ik wat titels op en kwam ik tot een aantal titels die je kan gebruiken om alvast in de juiste zomervakantie-stemming te komen. Heb je een suggestie? Laat het ons weten!

Bart Simpsons Escape From Camp Deadly – Acclaim, 1991 (Game Boy)
Bart en Lisa Simpson zijn naar het meest dramatische en gevreesde zomerkamp aller tijden gestuurd: Camp Deadly. Het kamp wordt gerund door Ironfist Burns, waarschijnlijk een familielid van de gemene miljonair Monty Burns. Bart moet de kampeerders naar de vrijheid leiden door zich een weg te banen door verschillende platformlevels. Wat bij deze game helpt is de herkenbaarheid van de Simpsons. De figuurtjes lijken op hun TV evenbeelden en het muziekje zorgt voor aanstekelijk nostalgische herinneringen. Maar alles staat of valt met de gameplay natuurlijk. Camp Deadly speelt vlot en roept het echte Simpsons gevoel in me op.

Are We There Yet – Electronic Arts, 1991 (PC)
Nu schrapen we echt het onderste uit de gifbeker/kan qua spellen met een vakantiethema. Een familie is op vakantie en moet in elke Amerikaanse staat twee puzzels bij locale bezienswaardigheden oplossen. Dit levert snuisterijen op die noodzakelijk zijn voor de laatste puzzel. Tussendoor kan je een grappig bedoeld reisverslag lezen. De puzzels zijn zaken als woordzoekers, galgje en rebussen. De makers hebben zich dus niet al te hard lopen inspannen.

Leisure Suit Larry: Love For Sail – Sierra, 1996 (PC)
Weer een deel met avonturen over onze eeuwige vrijgezel Larry Laffer. En het past in het vakantiethema van mijn huidige recensies. Hij gaat namelijk mee met een cruise. Het eerste deel speelde ik als kind heel veel, en een paar jaar terug kocht ik de rerelease. In dit zevende deel zijn alle voorgaande gebeurtenissen soort van “vergeten”. Al spelende besefte ik me dat de typische Larry-humor soms gedateerd kan aanvoelen, vooral voor nieuwe spelers die niet bekend zijn met de serie. De puzzels in het spel variëren van logisch en uitdagend tot soms wat erg vergezocht. Dit zorgt ervoor dat spelers vaak wat geestelijke flexibiliteit moeten gebruiken, maar kan ook leiden tot momenten van frustratie. Gelukkig biedt het spel hints en tips die helpen om verder te komen zonder al te veel vast te zitten. Voor de fans van het genre zeker vermakelijk.

Rocketts Camp Adventures – Mattel Media, 1999 (PC)
Nog een spel met een vakantie thema. Maar eigenlijk ik is dit meer een digitaal avonturenboek met een aantal minigames, en echt gericht op de allerjongste spelertjes. Soms moet je een keuze maken (ga ik met snobistische coole meiden om, of met de leuke misfits), en voor de rest is het allemaal onschuldig en een tikkie Amerikaanse digitale vakantiepret.

The Sims Vacation – Electronic Arts, 2002 (PC)
De sims was begin deze eeuw een van mijn favoriete games waar ik waarschijnlijk te veel tijd in stak. Met name de superster add-on. De vakantie uitbreiding is niet onaardig, maar voegt, in vergelijk met het basisspel en andere expansies eigenlijk veel te weinig echt toe. Voor de liefhebber.

Summer Heat Beach Volleyball – Acclaim, 2003 (PS2)
Als je aan beachvolleybal games uit deze tijd denkt, dan komt de #DOA variant onherroepelijk bij je op. Deze poging van acclaim om ook een duit in het zakje te doen levert qua gameplay een aardig spel op, maar de sexy bedoelde dames zien er ietwat ridicuul uit. Deze sport is al sexy zonder al te veel cup-dd, dus wellicht had men meer daar op een goed spel kunnen inzetten ipv puberhormonen aanspreken.

Family Vacation California – Denda Games, 2011 (PC)
Vakantie games zijn een onderbelicht genre. Er zijn erg weinig games met een echt vakantiethema. Dit Item zoek spelletje gooit zelfs in dat beperkte genre geen hoge ogen. Het kwam ook op de Nintendo Switch uit, maar zelfs voor een paar euro zal je je bekocht voelen. Alleen voor de jongste gamers.

GoVacation – Namco Bandai, 2011 (Wii)
Ik verwachtte eigenlijk niks meer dan een verzameling minigames met vakantiethema. Maar dit bleek een redelijk uitgebreid familiespel dat spelers meeneemt naar het levendige en open world achtige Kawawii-eiland. Terwijl spelers dit tropische paradijs verkennen, kunnen ze deelnemen aan meer dan 50 verschillende activiteiten en mini-games verspreid over vier verschillende resorts: Marine, Stad, Sneeuw en Berg. Elk resort herbergt diverse spellen, waaronder activiteiten zoals surfen, skydiven, skiën, paardrijden en meer. Spelers kunnen hun personages en zelfs hun voertuigen aanpassen, wat een persoonlijke touch toevoegt aan hun eilandavonturen. Het spel ondersteunt zowel singleplayer- als multiplayer, waardoor tot vier spelers tegelijkertijd mee kunnen doen. Geen onvermijdelijke aanrader, maar zeker beter dan Mario Part 26.

Camping Mama Outdoor Adventures – Racjin Co Ltd, 2011 (NDS)
In mijn pogingen vakantie en zomer gerelateerde games te vinden stuitte ik op dit geval, onderdeel van een mijn redelijk onbekende franchise. Deels verkennen van levels, en vooral veel minigames, dat staat er op het menu. Het kamperen en natuur verkennen is vooral voor de jongere vakantiegangers wellicht een kwartiertje leuk. Maar zet ze achter Wario Inc, en er valt veel meer lol te beleven.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.