Tempest 2000 (Jaguar)

Ik liep qua spelcomputers altijd een beetje achter de feiten aan. Meestal konden we iets kopen als het al een tijdje op de markt en afgeprijsd was. Midden jaren ’90 begon een nieuw tijdperk: de doorbraak van de Playstation en de komst van de Saturn. Ondertussen was Atari’s next-gen kindje hard aan het falen: een reden voor Intertoys om de Jaguar flink in de uitverkoop te gooien. En zo kon ik de illusie koesteren dat ik eindelijk ook een state of the art machine had. De pack-in game was Tempest 2000.

“Ik raakt gebiologeerd door de toffe combinatie van flashy graphics en vette muziek en bleef die hele middag spelen.”

Tempest 2000 is een remake van Tempest, een arcadeklassieker die grotendeels aan me voorbij was gegaan. In deze game speel je een soort 3D liefdesbaby van Space Invaders en Tapper: Jouw ruimteschip (Ik denk dat het een ruimteschip is) beweegt zich voort over een raster, en aan de andere kant van het raster bevinden zich wezens die naar je toe kruipen en je proberen te grazen te nemen. Jij vliegt heen en weer en probeert de wezens af te knallen voor ze jou weten te pakken. Het spel telt meer dan 100 levels, dus je bent wel even bezig.

Het spel ziet er aanvankelijk simpel uit, maar zodra je begint vliegen de funky kleuren je tegemoet, terwijl je zintuigen worden gebombardeerd met 90’s techno muziek. Scores spatten visueel van het scherm en jutten je op. Ik raakt gebiologeerd door de toffe combinatie van flashy graphics en vette muziek en bleef die hele middag spelen. Er zit een enorme hoop vaart in deze game. Dit gaf me een energiek gevoel dat doorgaans vooral arcadegames in me losmaken. Naast het hoofdspel is een er een mogelijkheid voor twee spelers om samen te werken of het tegen elkaar op te nemen. Ook is er een versie van het klassieke Tempest speelbaar.

Conclusie:
Tempest 2000 is de perfecte pack-in game voor de Jaguar. De machine kon het absoluut niet opnemen tegen de Playstation en Saturn, maar liet met deze game wel zien dat het wat in zijn mars had. Helaas zette men veel te hard in op 3D gaming, de Jaguar had juist een prima console kunnen zijn voor vette 2D games en een paar subtiele 3D arcade uitstapjes zoals Tempest 2000. Vandaag de dag is het behoorlijk prijzig om een Jaguar aan te schaffen, maar heb je er eentje, dan is dit de game die je absoluut moet spelen!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.